Добре дошли в моя блог!
Това е мястото, където се опитвам да избягам след тежкия работен ден и напрегнатото ежедневие. Все още се уча, но се надявам, че картичките, които съм изработила с много любов и са част от самата мен, ще ви допаднат.
През 2013 година открих една друга моя страст - изработване на бижута от мъниста, полускъпоценни камъни и перли, а в последните месеци навлязох и в тъкането с мъниста. Огромно удоволствие е да виждаш как изпод ръцете ти излиза нещо толкова красиво и нежно!
Надявам се, посещавайки ме, да уловите поне частичка от любовта, с която изработвам всичко!
Благодаря за отделеното време и ПРИЯТНО РАЗГЛЕЖДАНЕ!

събота, 16 юни 2012 г.

ОЩЕ НЕЩО СЪС САЛФЕТКА

Оказа се много завладяващо да си правиш различни неща със салфетки. В последно време съм като малко дете - не мога да се наситя на дистрес мастилата, колкото и ограничени те да са ми в момента като бройка, на трансфери на салфетки върху хартия, а в последно време на част от салфетка върху манила тагове. Получава се много интересно и аз опитвам, и опитвам. Не мога да кажа кой таг повече ви харесва, всеки си е индивидуален и в него е вложено огромно желание, любов и стремеж към нещо още по-красиво. Това е последното тагче, което измайсторих от част от ето тази салфетка








Използвах и малко напукваща боичка и мисля, че се получи интересно. Ето го и самия таг













Мисля и него да включа в КФП "Картичка със салфетка" и дано не ви досади да срещате непрекъснато името ми сред участниците. Истината е, че наистина открих още едно ново увлечение за мен.

неделя, 10 юни 2012 г.

ТАГЧЕ СЪС САЛФЕТКА

И понеже съм икономична, а и вълната с таговете още ме носи, реших да се пробвам от остатъците от картичката със салфетка да изработя и едно тагче. Речено-сторено. Откъснах си една роза от остатъците от салфетката и започнах работа. Първо си направих трансфер на тага, имах притеснения как ще махна излишното домакинско фолио, но се получи лесно. След това оцветих целия таг с дистрес мастилата и накрая само розата минах с напукващи акценти. Получи се ефектно и на мен много ми хареса. Мога спокойно да кажа, че първия ми таг с трансфер на салфетка се получи доста добре. Предстоят и други опити.
Това е салфетката






А това е тагчето












Ще представя и това тагче в КФП 120 "Картичка със салфетка".



КАРТИЧКА СЪС САЛФЕТКА

За мен беше истинско предизвикателство да направя картичка като използвам салфетка. За първи път се опитвам да правя нещо подобно. Първо, трябваше да си намеря подходяща салфетка, защото реших да правя трансфер и да си изработя сама дизайнерска хартия. И понеже като реша нещо, нямам мира докато се го свърша, веднага отидох до магазина и изнамерих ето тези красиви салфетки.






След това започнах работа. Много се притеснявах как се направя трансфера, за първи път правех такова нещо. Едно е да гледаш, струва ти се много лесно и бързо, на практика - не толкова лесно и бързо. Все пак се справих много добре като за първи път и цяла събота се радвах на резултата си. След това трябваше да измисля как да аранжирам картичката, защото се получиха доста едри фигури за фон и все не намирах нещо подходящо от нещата, с които разполагах. Реших да сложа една панделка от органза, малко точици с брокатено лепило и едно птиченце от бирен картон, леко оцветено с дистрес мастила. Получи се ето това:












Беше ми голямо удоволствие да си направя дизайнерска хартия със салфетка смятам да опитвам още, само да се снабдя с красиви салфетки. С картичката ще участвам в КФП 120 "Картичка със салфетка".




НЕДЕЛНИ ТВОРЕНИЯ

Ако някой си е помислил, че съм свършила с таговете, сгрешил е. Продължавам...














Приятно разглеждане!!!