Добре дошли в моя блог!
Това е мястото, където се опитвам да избягам след тежкия работен ден и напрегнатото ежедневие. Все още се уча, но се надявам, че картичките, които съм изработила с много любов и са част от самата мен, ще ви допаднат.
През 2013 година открих една друга моя страст - изработване на бижута от мъниста, полускъпоценни камъни и перли, а в последните месеци навлязох и в тъкането с мъниста. Огромно удоволствие е да виждаш как изпод ръцете ти излиза нещо толкова красиво и нежно!
Надявам се, посещавайки ме, да уловите поне частичка от любовта, с която изработвам всичко!
Благодаря за отделеното време и ПРИЯТНО РАЗГЛЕЖДАНЕ!

петък, 26 октомври 2012 г.

Накипрена картичка

Здравейте! Днес се отбивам в блога, за да ви покажа последната си сглобена картичка. Направих я специално за една приятелка, която има рожден ден другата седмица. Дамата е много фин и деликатен човек, с вродено чувство за изящество и елегантност, много красота.












Надписът стана малко неясен, но ми беше трудно да го изпиша с камъчета. За тези, които не могат да се ориентират - FINE.








Ще участвам в предизвикателствата на:

Card Mania

The Shaby Tea Room


Хубави, слънчеви почивни дни!!!

вторник, 23 октомври 2012 г.

Лилаво

Днес се заиграх с едни лилави хартии и пробвах единствения си бордюрен пънч, изхабих един лист и накрая реших да сглобя една картичка за рожден ден. Имам колежки с предстоящи празници и ще зарадвам някоя от тях.
















Приятна и спокойна вечер на всички!!!

неделя, 21 октомври 2012 г.

Семпла картичка

Здравейте! Влизам, за да ви покажа обещаната от вчера картичка. Една много изчистена, семпла картичка, за която се вдъхнових от едно стихотворение на Николай Лилиев


Светло утро, ти прокуди
всяка пара и мъгла -
пеперуди, пеперуди,
тънки сребърни крила.

Ти безбрежна шир събуди,
звънна в моите стъкла -
пеперуди, пеперуди,
тънки сребърни крила.

Затрептяха изумруди,
цяла мрежа светила -
пеперуди, пеперуди,
тънки сребърни крила.


Пеперудите винаги са ме удивлявали с красотата си, нежността и ефирната лекота, с която се носят около нас. Едно от чудесата на майката природа.
Опитах се сама да си направя пеперуда, нарисувах я с молив с доста трепереща ръка, но останах доволна от резултата /като се има предвид, че не съм художник и даже нямам и такива наклонности/.






След това си я изрязах и я минах със сребърен контур, написах си стихчето и картичката беше готова. Нарисувах ефирните следи, оставящи след себе си пеперудата, нежни и изпълнени с надежди за предстоящия ден.
















Мисля да участвам в предизвикателството на Картичкофурии - Минималистична картичка.



Приятна вечер на всички и спорна предстояща седмица!!!

Моето семейство

Пак съм тук. И все още съм на вълна снимки на нещо различно от картички. И това са снимки на моето семейство. Бих искала да ви запозная с тях, защото това са най-важните хора в живота ми, които винаги са до мен в най-трудните моменти, проявяват се като критици за всичко, което правя и много ме подкрепят, заедно с мен се радват на мъничките успехи в картичкоправенето, защото виждат, че ми доставя изключително удоволствие да се занимавам с това.
Започвам с мъжете в семейството - сина ми Георги и съпруга ми






И отсъстващия от дома член на семейството ни - дъщеря ни Яничка. Отсъства физически, но е винаги в сърцата ни и страшно много ни липсва. Учи магистратура във Финландия и героически се бори с всички трудности - студ, труден фински език, нови хора, нова обстановка. Обичаме те много, Яничка, и много ни липсваш! Пожелаваме ти успех с изпитите, които ти предстоят в момента!






Това са моите хора, които представям и на вас - приятели. Благодаря им за всичко!!!