Добре дошли в моя блог!
Това е мястото, където се опитвам да избягам след тежкия работен ден и напрегнатото ежедневие. Все още се уча, но се надявам, че картичките, които съм изработила с много любов и са част от самата мен, ще ви допаднат.
През 2013 година открих една друга моя страст - изработване на бижута от мъниста, полускъпоценни камъни и перли, а в последните месеци навлязох и в тъкането с мъниста. Огромно удоволствие е да виждаш как изпод ръцете ти излиза нещо толкова красиво и нежно!
Надявам се, посещавайки ме, да уловите поне частичка от любовта, с която изработвам всичко!
Благодаря за отделеното време и ПРИЯТНО РАЗГЛЕЖДАНЕ!

събота, 28 юни 2014 г.

Морско, лятно

Привет!

От една седмица се опитвам да привърша две нещица, с които се бях захванала. Първоначалният замисъл беше да ги подготвя за подарък на една приятелка, която утре има имен ден. Но освен това - реших да кача снимките и в една група във фейсбук "Дамски клуб искам да ми покажеш", където има месечно предизвикателство на морска тематика. Обичам морето и всичко, свързано с него. Това е мястото, което ме кара да разпусна и да оставя настрана всички грижи и проблеми, да се слея с вълните и всичко да отмият. Направих две неща - картичка и свещ.
Картичката - с нея си играх доста. Трябваше да се избера подходяща салфетка, да намеря двойнозалепящ лист. Това се оказа много трудно, помогна ми Юли от Варна, като ме насочи откъде може да се снабдя с него. След това топъл ембосинг, след това брокат. Голямо мацане падна, но мисля, че крайния резултат е добър. Аз поне останах удовлетворена, но преди това изхабих два листа.
Свещта беше замислена изцяло да е гел, но след като не открих в последния момент цветен пясък, комбинирах гела с парафин и напусках малки раковинки, морска звезда, охлювчета, ароматиризирах със сандалово дърво, пуснах малко брокт - син. Гелът малко помътня заради броката, но като цяло и като за първи път - добре. Естествено, ще има още много пъти, докато всичко стане перфектно- Надявам се подаръкът на моята приятелка да й хареса.




Приятна почивка! Наслаждавайте се на слънцето и очакването за ваканция!!!